Tips Tips Tips

Tjenare!
Dagens tips handlar om foundation.
Självklart vill man vara brunare än vad man är, och tror därför att man ska ha en mörkare foundation men NEJ så är det inte. Man ska inte ha en mörkare foundation än vad ens egen hudfärg är. En foundation är inte till för att mörka ner ditt ansikte utan det är till för att jämna ut din färg om du har fläckar etc. En foundation ska hellre vara ljusare än märkare för det är lättare att mörka ner än ljusa upp.

Det är även många som tror att man ska testa foundationen på handen men nej det ska man inte heller göra, för handen har ju inte samma färg som ditt ansikte. Det man ska göra är att testa på halsen/käkbenet för att se till att den smälter in bra och inte lämnar den så kallade 80-tals randen eller fjortisranden.

Om man har en fet hud så kan det lätt hända att foundationen smälter bort efter några timmar oavsett om man har haft puder på eller inte, och då finns det ett knep man kan ha nytta av. Använd en ansiktsprimer! Det är ungefär som ett lim som håller foundationen på plats längre.
Det finns i olika färger om man måste jämna ut sin färg ännu mer, och det finns i genomskinliga. Några märken som har primers är too faced, smashbox, loreal studio secrets, mac.

Applicera din foundation med en pensel, för det är det mest hygieniska. I en svamp trivs bakterier väldigt bra och det vill man inte ha på sitt ansikte, plus att en svamp suger åt sig ungefär en halv flaska foundation. Det gör inte en pensel:)


Kommentarer
Postat av: claudia

Nu har jag utset en vinnare,kika in och titta om det blev du http://claudialovgren.blogg.se/2011/may/1-vinnare.html#comment

2011-05-22 @ 18:34:17
URL: http://claudialovgren.blogg.se/
Postat av: michelle ;)

Jättebra tips :)

2011-05-22 @ 20:29:12
URL: http://michellepettersson.blogg.se/
Postat av: Emma

Så duktig du är =)Riktigt fina sminkningar och bilder i din fina blogg =)

2011-05-23 @ 08:49:46
URL: http://sminkhornan.spotlife.se
Postat av: Iris

Hej! Nu har du chansen att vinna en inbjudan till bloggsvar. Kika in på min blogg och anmäl dig gärna, tävlingen avslutas på torsdag. Kram & lycka till :)

2011-05-23 @ 16:47:45
URL: http://bosnagirl.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0